Locaties

Onze Stichting heeft de volgende locaties in Heemstede:
(klik op de foto’s voor uitvergroting)

Locatie Voorweg

Adres: Voorweg 49 – 2103 SR Heemstede – tel: 023-5292321

Openingstijden:

maandag:    8.30 uur tot en met 12.15 uur
dinsdag:      8.30 uur tot en met 12.15 uur
woensdag:  8.30 uur tot en met 12.15 uur
donderdag: 8.30 uur tot en met 12.15 uur
vrijdag:       8.30 uur tot en met 12.15 uur

Gesloten in de schoolvakanties.

Deze prachtige, ruime locatie is te vinden aan de Voorweg. Slechts op 100 meter afstand van de Voorwegschool en op loopafstand van kindcentrum De Molenwerf en de Nicolaas Beetsschool. Gezien de ideale ligging bij deze drie basisscholen is het wegbrengen van een ouder broertje of zusje vaak geen probleem. Naast de kinderen die uitstromen naar deze drie basisscholen komen er regelmatig ook kinderen die naar een andere basisschool in Heemstede of Haarlem uitstromen.  Iedereen is van harte welkom.

Bij de locatie Voorweg hebben de peuters nog een eigen plek. Het voordeel hiervan is dat er met buiten spelen geen rekening gehouden hoeft te worden met een naastliggende basisschool. Bij mooi weer kunnen wij onbeperkt met de kinderen naar buiten, een ideale locatie voor de allerkleinsten waarvoor de stap naar de peuterspeellocatie al groot genoeg is. Onze ervaring is dat vierjarigen geen enkele moeite hebben met de overstap naar de grote basisschool.

De binnenruimte is groot en de inrichting is volledig gericht op de behoefte van kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Er komen hier ’s middags geen oudere kinderen.
Onze peuters kunnen heerlijk klimmen op een klimrek, verhalen verzinnen in de poppenkast, spelen op het podium of zich juist in de ruimte eronder verschuilen.
DSC_2228
Er is een poppenhoek waar de poppen verkleed kunnen worden op een commode, waar gekookt kan worden, terwijl de poppenkleren gewassen worden in de wasmachine.
DSC_2226Voor de kleine wereldreiziger is er een heerlijke speelbus, een grote garage en alle ruimte om de mooiste treinbanen te maken.
DSC_2234
Op het afgeschermde buitenspeelplein kunnen de kinderen in de zandbak spelen, voetballen of heerlijk fietsen.

Sfeer proeven: maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Locatie van der Waalslaan

DSC_0234

Adres: Van der Waalslaan 33A – 2105 TC Heemstede – tel: 023-5294132

Openingstijden:

maandag:    8.30 uur tot en met 12.15 uur
dinsdag:      8.30 uur tot en met 12.15 uur (tijdelijk gesloten)
woensdag:  8.30 uur tot en met 12.15 uur
donderdag: 8.30 uur tot en met 12.15 uur (tijdelijk gesloten)
vrijdag:       8.30 uur tot en met 12.15 uur

Gesloten in de schoolvakanties.

Deze gezellige locatie is te vinden in een apart gebouw op het schoolplein van basisschool de Evenaar. De basisschool de Ark bevindt zich op 50 meter afstand. Gezien de ideale ligging bij deze twee basisscholen is het wegbrengen van een ouder broertje of zusje vaak geen probleem. Ook op deze locatie komen er regelmatig kinderen die uitstromen naar een andere basisschool in Heemstede of Haarlem. En ook hier is iedereen is van harte welkom.

Op het schoolplein van een basisschool, maar toch een eigen fijne plek waar peuters heerlijk kunnen spelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Door de vele ramen komt er veel daglicht naar binnen en het interieur heeft rustige tinten. Dit geeft een fijne, huiselijke sfeer. Peuters houden van bewegen en de speelzaal wordt regelmatig omgebouwd tot een gymzaal of een dansvloer. Het grote buitenspeelterrein is afgeschermd van de basisschool, dus de peuters kunnen ongestoord buitenspelen.

De kinderen kunnen hier uitgebreid puzzelen, bouwen met blokken of andere spellen uit de kieskast halen.
IMG_1124Er is een uitgebreide poppenhoek met een complete speelkeuken.   

De aankleding van de locatie verandert regelmatig, zodat het iedere keer weer een uitdagende omgeving is voor de kinderen.

IMG_1122De ene keer kunnen de kinderen zich verstoppen in een tent, de andere keer is er een boerderij op gras en daarna…dat is altijd weer een verrassing.

IMG_1127

Voor de echte bouwers is er een leuk werkbankje met gereedschap en een uitgebreide houten blokken doos.

Op het afgeschermde buitenspeelplein kunnen de kinderen in de zandbak spelen, voetballen of heerlijk fietsen.

Deze locatie wordt gedeeld met de BSO van Casca. Daarom vinden jullie ons hier niet ’s middags.

Sfeer proeven: maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.