Activiteiten

Dagdelen (let op i.v.m. Corona is de indeling tijdelijk gewijzigd)
Op ’t Meerlnest start de ochtend tijdens de Covid periode op het buitenspeelplein. De kinderen worden bij voorkeur gebracht tussen 8.30 uur tot 8.45 uur. Rond tien voor negen gaan wij naar binnen en wassen wij goed alle handen. Hierna starten wij met een eerste (korte) kring waar we elkaar goedemorgen wensen en alle kinderen worden geteld. Met de kinderen worden de dagritme kaarten gesproken zodat zij precies weten wat we die dag gaan doen. Na deze kring doen wij aan tafel een puzzel of een spelletje en gaan daarna heerlijk vrij spelen. Rond kwart over 10 uur eten wij gezamenlijk het meegebrachte fruit en drinken wij water (soms sterk verdunde thee) en doen de toilet- en luierronde. Voordat wij in de tweede kring gaan, doen wij gezamenlijk een beweegspel. In de tweede kring doen wij allerlei verschillende kringactiviteiten: geheugenspelletjes, boekjes voorlezen, zingen, dansen, muziekinstrumenten, etc. Wij werken aan de motoriek door veel  te bewegen, buiten te spelen en te knutselen. Tenslotte ruimen we om 12 uur gezamenlijk op en gaan de kinderen uiterlijk om 12.15 uur weer naar huis.

newphoto-laughing


Programma
Naast de thema’s die wij zelf hebben uitgewerkt, werken wij met het programma Uk & Puk (www.pukenko.nl). Uk & Puk is een programma gericht op Voorschoolse Educatie (VE). ’t Meerlnest is geen officiële VE locatie maar we doen wel activiteiten vanuit dit VE programma. Onze activiteiten zijn gericht op de taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en cognitieve ontwikkeling. Spelenderwijs stimuleren wij rekenprikkels en de woordenschat. Ons programma is hierdoor een goede voorbereiding op de basisschool!

Via de OUDERLOGIN informeren wij jullie regelmatig over onze thema’s en geven tips hoe jullie thuis mee kunt doen.

Wennen
De eerste keer nodigen wij jullie met je kind uit op het dagdeel. We maken kennis, bespreken de gegevens en bijzonderheden, vertellen iets over het programma en jullie kunnen op je gemak bij ons rondkijken. Pas bij het tweede bezoek gaan we werken aan het afscheid nemen. Voor het ene kind is het afscheid nemen makkelijker dan voor het andere kind. Daarom is er geen standaard wenprocedure: wij volgen het kind en jullie behoefte daarin. Maar alle ouders adviseren wij in de beginperiode als één van de eerste ouders op te halen.

Feestdagen
Eenmaal per jaar gaan we met de kinderen naar het Groenendaalse bos. Wij organiseren daarnaast een leuke Paas-, Sinterklaas- en Kerstochtend.

Ouderbetrokkenheid
Betrokkenheid van ouders vinden wij zeer belangrijk. Wij nodigen jullie 2 tot 3 keer per jaar uit voor een koffieochtend op de groep, dan kunnen jullie zelf ervaren hoeveel plezier de kinderen beleven  op onze speellocatie. Deze koffie-ochtend start meestal rond 11 uur. Opa of oma of de oppas is ook van harte welkom.

De oudercommissie verzorgt jaarlijks een ouderavond afgesloten met een borrel.
Om het jaar vragen wij jullie rond Sinterklaastijd een avondje bij ons te knutselen. In een ongedwongen sfeer leer je dan de andere ouders en medewerkers beter kennen. Bij de verjaardagen mogen jullie het feest rond 11 uur meevieren.

Inloopspreekuren
Wij organiseren inloopspreekuren waar jullie vragen kunnen stellen aan een logopediste, een kinder-fysiotherapeute of een JGZ-verpleegkundige.